fbpx

Over mij

Eten eten en nog eens eten. Ik kan vaak over niks anders praten. Oh jawel, reizen! En dan vooral wat ik op reis gegeten heb. Ik plan mijn leven dan ook meestal tussen de eetmomenten door. Want ja, wat is nou een dag zonder eten?

Waar mijn passie voor lekker eten vandaan komt is al lang geleden. Het grappige is dat mijn moeder  altijd zegt: “Je was vroeger zo’n lastige eter. Je merkte het meteen als ik bitterballen van een ander merk had gekocht, die wilde je dan niet”. Was ik een lastige eter, of had ik gewoon toen al de smaak te pakken? Van jongs af aan ben ik dan ook al gevoelig voor gezond eten en voor de kwaliteit ervan. Nu eet ik alleen bitterballen als ze van goede kwaliteit zijn of zelf gemaakt.

Over mij

Eten eten en nog eens eten. Ik kan vaak over niks anders praten. Oh jawel, reizen! En dan vooral wat ik op reis gegeten heb. Ik plan mijn leven dan ook meestal tussen de eetmomenten door. Want ja, wat is nou een dag zonder eten?

Waar mijn passie voor lekker eten vandaan komt is al lang geleden. Het grappige is dat mijn moeder  altijd zegt: “Je was vroeger zo’n lastige eter. Je merkte het meteen als ik bitterballen van een ander merk had gekocht, die wilde je dan niet”. Was ik een lastige eter, of had ik gewoon toen al de smaak te pakken? Van jongs af aan ben ik dan ook al gevoelig voor gezond eten en voor de kwaliteit ervan. Nu eet ik alleen bitterballen als ze van goede kwaliteit zijn of zelf gemaakt.

Een droom die uitkwam

Ik maakte mijn havo niet af en ging naar de hotelschool. Een droom die uit kwam. Ik leerde echt koken, ook al stond ik daarvoor al vaak met mijn moeder in de keuken. Ik leerde over wijn-spijs combinaties en over de etiquette. Maar vooral leerde ik hoe goed ik was in gastvrijheid. Gastvrijheid is namelijk iets dat moeilijk aan te leren is, dat zit in je. Ik hou er enorm van om mensen het naar hun zin te maken. Als jij een leuke avond hebt, heb ik het ook! Dit deed ik in mijn werk in de horeca, maar doe ik nog steeds met vrienden thuis.

Daarnaast ben ik op feestjes eigenlijk altijd in de keuken te vinden. Ze zeggen wel eens “de leukste mensen zijn in de keuken”. Of dat echt zo is weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik me daar het fijnste voel.

Haat-liefde relatie

Mijn lichaam heeft een beetje een haat-liefde relatie met eten. Lang heb ik dagelijks buikpijn gehad, zijn er vele onderzoeken gedaan naar waar dit vandaan kwam en telkens kwam er niks uit. De mededeling “er is niks mis met u”, heb ik vaak gehoord. Maar waarom dan toch altijd die buikpijn? Ik kreeg de stempel PDS (prikkelbaar darm syndroom), zakjes probiotica en de tip te minderen met cafeïne, suiker en alcohol. Dit alles deed voor mijn buikpijn niet heel veel. Wel kwam ik er achter in hoeveel producten suiker zat!

 

Ik ging mij meer verdiepen in eten. Wat zit er in? Waar komt het vandaan? Waar is het van gemaakt? Waar krijg ik de meeste buikpijn van? Het hielp! Ik had steeds minder buikpijn, was minder opgeblazen en voelde me beter op mijn gemak op een feestje, omdat ik niet steeds buikkrampen had.

Haat-liefde relatie

Mijn lichaam heeft een beetje een haat-liefde relatie met eten. Lang heb ik dagelijks buikpijn gehad, zijn er vele onderzoeken gedaan naar waar dit vandaan kwam en telkens kwam er niks uit. De mededeling “er is niks mis met u”, heb ik vaak gehoord. Maar waarom dan toch altijd die buikpijn? Ik kreeg de stempel PDS (prikkelbaar darm syndroom), zakjes probiotica en de tip te minderen met cafeïne, suiker en alcohol. Dit alles deed voor mijn buikpijn niet heel veel. Wel kwam ik er achter in hoeveel producten suiker zat!

 

Ik ging mij meer verdiepen in eten. Wat zit er in? Waar komt het vandaan? Waar is het van gemaakt? Waar krijg ik de meeste buikpijn van? Het hielp! Ik had steeds minder buikpijn, was minder opgeblazen en voelde me beter op mijn gemak op een feestje, omdat ik niet steeds buikkrampen had.

Wow, er ging een wereld

voor me open

Tot dan toe had ik altijd banen gehad waarin ik me na een tijdje toch niet meer op mijn plek voelde. Ik was onrustig, wat wil ik nou echt? Tot ik bij een loopbaancoach kwam en die na een aantal sessies tegen mij zei “Waarom doe jij niks met voeding? Elke keer als we het daar over hebben, ga je helemaal stralen.” Wow, er ging een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden voor mij open. Kan ik van iets wat altijd al zo belangrijk voor mij is geweest mijn job maken?


Ik ging mij nog meer verdiepen in de wereld van voeding. Ik ging weer studeren, las het ene boek na het andere, keek documentaires en zocht de waarheid achter voedsel. Zo stuitte ik ook op dierenleed, milieu vervuiling en moderne slavernij in de wereld van voedsel. Dit greep mij erg aan. Ik ben gaan uitzoeken wat er wel ‘fair’ geproduceerd wordt en ben minder vlees gaan eten. Ook ben ik meer lokaal gaan eten en meer met de seizoenen mee. Want waarom zouden we aardbeien met kerst willen eten, die nergens naar smaken en het milieu vervuilen, omdat ze uit Spanje overgevlogen moeten worden.

Wow, er ging een wereld

voor me open

Tot dan toe had ik altijd banen gehad waarin ik me na een tijdje toch niet meer op mijn plek voelde. Ik was onrustig, wat wil ik nou echt? Tot ik bij een loopbaancoach kwam en die na een aantal sessies tegen mij zei “Waarom doe jij niks met voeding? Elke keer als we het daar over hebben, ga je helemaal stralen.” Wow, er ging een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden voor mij open. Kan ik van iets wat altijd al zo belangrijk voor mij is geweest mijn job maken?


Ik ging mij nog meer verdiepen in de wereld van voeding. Ik ging weer studeren, las het ene boek na het andere, keek documentaires en zocht de waarheid achter voedsel. Zo stuitte ik ook op dierenleed, milieu vervuiling en moderne slavernij in de wereld van voedsel. Dit greep mij erg aan. Ik ben gaan uitzoeken wat er wel ‘fair’ geproduceerd wordt en ben minder vlees gaan eten. Ook ben ik meer lokaal gaan eten en meer met de seizoenen mee. Want waarom zouden we aardbeien met kerst willen eten, die nergens naar smaken en het milieu vervuilen, omdat ze uit Spanje overgevlogen moeten worden.

Lokaal is beter

Vorige jaar schreef ik mij in bij een nieuwe beweging op het gebied van voedsel: Herenboeren. Een eigen boerderij, samen met nog 499 anderen. Al het eten van je ‘eigen’ grond, altijd uit het seizoen en ik haal het op met de fiets of de metro. Super duurzaam, lekker en het geeft me een goed gevoel.

 

Het liefst zou ik zelf een grote moestuin hebben, waar ik al mijn eigen groente verbouw en nooit meer naar de supermarkt hoef. Zo ver ben ik nog niet, maar work in progress!

 

Het eten van voedsel dat lokaal geproduceerd wordt heeft meerdere voordelen. Het milieu zoals ik zei, maar ook dat je heel gevarieerd eet. Je hebt niet altijd dezelfde producten, want sommige producten zijn gewoonweg niet het hele jaar verkrijgbaar. Dit is beter voor je lichaam, zo krijgt het allemaal verschillende vitamines binnen.

 

Daarnaast ben ik veel minder vlees en vis gaan eten, eet ik minder zuivel, eet ik gemiddeld 500gram groeten per dag en eet ik niks uit pakjes en zakjes. Drastisch? Niet echt, maar ik heb het allemaal niet in een dag veranderd. Geleidelijk aan en nu heb ik vrijwel geen buikpijn meer, heb ik meer energie dan ooit tevoren en kan ik mij goed voelen over de voedselkeuzes die ik maak.

Lokaal is beter

Vorige jaar schreef ik mij in bij een nieuwe beweging op het gebied van voedsel: Herenboeren. Een eigen boerderij, samen met nog 499 anderen. Al het eten van je ‘eigen’ grond, altijd uit het seizoen en ik haal het op met de fiets of de metro. Super duurzaam, lekker en het geeft me een goed gevoel.

 

Het liefst zou ik zelf een grote moestuin hebben, waar ik al mijn eigen groente verbouw en nooit meer naar de supermarkt hoef. Zo ver ben ik nog niet, maar work in progress!

 

Het eten van voedsel dat lokaal geproduceerd wordt heeft meerdere voordelen. Het milieu zoals ik zei, maar ook dat je heel gevarieerd eet. Je hebt niet altijd dezelfde producten, want sommige producten zijn gewoonweg niet het hele jaar verkrijgbaar. Dit is beter voor je lichaam, zo krijgt het allemaal verschillende vitamines binnen.

 

Daarnaast ben ik veel minder vlees en vis gaan eten, eet ik minder zuivel, eet ik gemiddeld 500gram groeten per dag en eet ik niks uit pakjes en zakjes. Drastisch? Niet echt, maar ik heb het allemaal niet in een dag veranderd. Geleidelijk aan en nu heb ik vrijwel geen buikpijn meer, heb ik meer energie dan ooit tevoren en kan ik mij goed voelen over de voedselkeuzes die ik maak.

Mijn missie is dan ook om anderen te laten genieten van eten op een gezonde en duurzame manier

Is dat dan niet heel duur al dat biologische voedsel? Biologisch eten is inderdaad duurder, maar de boeren worden dan ook beter betaald, er wordt geen rotzooi over je groenten gesprayd en de dieren hebben meer bewegingsruimte. Als je dit weet is het niet meer zo duur toch? It’s all about mindset! Als je die weet aan te passen is het allemaal niet meer moeilijk, ingewikkeld, veel moeite en duur. Ik ben steeds minder gaan verdienen in de afgelopen jaren, en steeds lekkerder en duurzamer gaan eten. Wat wil je nog meer?!

Wil je meer weten over hoe je je leefstijl en eetpatroon zo kan aanpassen dat dit ook voor jou werkt en je er een goed gevoel aan over houdt? Of wil jij gewoon lekker koken samen met anderen of meer over koken leren? Stuur me een bericht en vertel me jouw verhaal.

 

Liefs,

Eveline 

Is dat dan niet heel duur al dat biologische voedsel? Biologisch eten is inderdaad duurder, maar de boeren worden dan ook beter betaald, er wordt geen rotzooi over je groenten gesprayd en de dieren hebben meer bewegingsruimte. Als je dit weet is het niet meer zo duur toch? It’s all about mindset! Als je die weet aan te passen is het allemaal niet meer moeilijk, ingewikkeld, veel moeite en duur. Ik ben steeds minder gaan verdienen in de afgelopen jaren, en steeds lekkerder en duurzamer gaan eten. Wat wil je nog meer?!

Wil je meer weten over hoe je je leefstijl en eetpatroon zo kan aanpassen dat dit ook voor jou werkt en je er een goed gevoel aan over houdt? Stuur me een bericht en vertel me jouw verhaal.

 

Liefs,

Eveline 

Het lijkt mij super leuk om met jou in contact te komen, jouw verhaal te horen en

waar je mijn hulp wel bij kan gebruiken. Ik help je graag!

Healthy Habits by Eveline gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait en het gebruik van de website te analyseren. Door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie. Wil je geen cookies toestaan, klik dan op " Geen cookies toestaan" of lees meer in het cookiebeleid. .